COMARCA
- Arbeca

Lipdub arbequí per la llengua i el país

El vídeo vol servir per defensar la cultura, llengua i nació catalanes.

L'organització del Correllengua d'Arbeca, en col·laboració amb el nucli local de l'Assemblea Nacional Catalana, l'Ajuntament i el grup de grallers La Revolta, ja han penjat a la xarxa el lipdub que es va gravar al municipi el passat 1 de desembre, després que la data inicial s'hagués d'ajornar per pluja. El vídeo es va presentar el 13 de gener, al Casal de la Gent Gran del Centre Recreatiu, i se n'han venut 200 còpies.

En aquesta gravació de successió contínua hi participen una vintena d'entitats, amb l'objectiu de "defensar la nostra llengua, mostrar la nostra cultura i demanar la llibertat del nostre país", segons l'organització.

La música principal de la gravació és el tema "Rica i plena", d'en Titot -cantant de Brams- desprès d'una versió de "la marxa" d'Obrint Pas interpretada pels Grallers la Revolta d'Arbeca i els del grup de batucada Pim Pam Dale Maraca. Finalment, la versió de "Som" d'Obrint Pas, interpretada per la Sílvia Montells, acompanya els crèdits finals.

La gravació arbequina té com a referència els diversos lipdubs que s'han fet arreu dels Països Catalans amb intencions similars -com el de Porrera (Priorat), el primer en 3D i amb la participació de TV3- i entre els quals destaca el "Lipdub per la independència" que es va fer l'octubre de 2010 a Vic (Osona), que va batre el rècord mundial de participació, amb 5.771 assistents segons els organitzadors, i de visites a la xarxa, que avui ja freguen els dos milions.