COMARCA
- Arbeca

269 kg de brossa a Arbeca

Es van recollir 269 kg d'escombraries (foto: AEiG La Petjada del Secà)

El dissabte 2 de març, l'agrupament escolta "La Petjada del Secà", d'Arbeca, va fer "un servei al poble". Així s'anomena un dels quatre grans actes que la demarcació nord-occidental de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, de la que forma part el cau d'Arbeca, organitza al llarg de l'any per commemorar el seu 40è aniversari. A part del "Servei", la demarcació celebra també una trobada d'antics caps, una trobada de tots els agrupaments a Fraga i puja un cim.  

El "Servei" consistia en que cada agrupament, al seu poble o ciutat, realitzés una mateixa activitat "que deixés el món millor que com el vam trobar", segons l'entitat. L'activitat escollida a Arbeca va ser la neteja d'un espai natural. Els nens i nenes arbequins es van dividir per grups d'edat i van netejar les afores i entrades del poble al sud-est, fins a l'ermita de Santa Caterina.

Després d'omplir bosses d'escombraries, les van portar totes a la plaça del Toll i es vanabocar al mig de la plaça per fer-ne la selecció. En total, es van recollir 61kg de plàstics, 12kg de paper, 40kg de vidre, 41kg de rebuig i 115kg de deixalleria. 269kg d'escombraries entre tot, cosa que va sorprendre l'associació, que no s'esperva trobar tant brutícia.