COMARCA
- Arbeca , Les Borges Blanques

Denúncies falses a Arbeca i l'Albi

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir, el 6 de març, Ismael K.D., veí de l'Albi de 26 anys, com a presumpte autor d’una simulació de delicte. Segons explica el cos de policia, el 15 de gener Ismael K.D. va denunciar un robatori amb força l'interior d’un bar de l’Albi, que hauria acabat amb la sostracció de diferents objectes valorats en uns 8.000 euros.

El 6 de març, però, agents del grup d’investigació es van dirigir al bar per contactar amb el denunciant i realitzar gestions per esclarir el robatori i, un cop al lloc, els agents van comprovar que al bar hi havia objectes que constaven com a sostrets a la denúncia que havia presentat el responsable del negoci. Davant les evidències, els Mossos van detenir Ismael K.D., per presumpta simulació de robatori. El detingut va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria i s'haurà de presentar davant del jutge quan sigui requerit.

D'altra banda, els Mossos també van imputar, el passat 28 de febrer, una veïna d'Arbeca de 36 anys d’edat com a presumpta autora d’una altra simulació de delicte. Els fets es remunten al 27 de febrer, quan aquesta veïna d'Arbeca va denunciar la sostracció del seu vehicle i, segons ella, el cotxe no presentava cap tipus de forçament perquè sempre el deixava obert i amb les claus a la guantera.

Poques hores després, els Mossos de Montblanc van localitzar el vehicle, atrapat pel fang i la neu, en un descampat de la capital de la Conca de Barberà. El vehicle estava prop d’una masia on s’havia produït una temptativa de furt i d'on algú havia intentat sostreure material fèrric i l'havia deixat preparat per emportar-se'l.

Els investigadors van determinar que un dels presumptes autors d’aquest furt era el company sentimental de la veïna d'Arbeca. Tot apunta que, en veure’s sorpresos, van haver de fugir precipitadament de la masia sense el vehicle. Per aquest motiu, hauria indicat a la seva parella que denunciés el robatori del vehicle per intentar desvincular-se dels fets.

Finalment, els investigadors van imputar a la propietària del vehicle una simulació de delicte. Posteriorment, també es va identificar els dos autors del furt, que eren dos homes de 33 i 41 anys, veïns d’Arbeca i les Borges Blanques, respectivament. Als dos se’ls va imputar un delicte de furt en grau de temptativa.