CULTURA
- Arbeca , Juneda , Les Borges Blanques

Juneda i Arbeca enceten el Dia Mundial de la Poesia

La UNESCO va establir el 21 de març com el Dia Mundial de la Poesia.

Juneda, Arbeca i les Borges celebren el Dia Mundial de la Poesia, establert per la UNESCO el 2001 pel dia 21 de març. Juneda i Arbeca ho fan aquest dimecres, i les Borges dijous.

A Juneda es farà la lectura del poema "Només la veu", obra de la poeta tortosina Zoraida Burgos i que es llegirà a moltes poblacions del país que celebrin la commemoració. L'acte, organitzat per la Biblioteca Joan Duch i l'assoació Talma, anirà a càrrec de membres de diferents comunitats lingüístiques del municipi i els joves de Talma, que realitzaran un mural poètic. L'activitat és a les 16:30h i servirà també per donar inici a la Primavera Cultural, que omplirà Juneda d'activitats fins al mes de juny.

A Arbeca, a les sis de la tarda, es farà una lectura de dotze poemes de dotze poetes locals, recitats per dotze persones diferents. L'acte és a l'escalinata de l'església parroquial.

Finalment, a les Borges és dijous quan es commemora la jornada, amb la lectura del poema "Només la veu" en diferents llengües. A continuació es farà un homenatge a Salvador Espriu en motiu del centenari del seu naixement, i es tancarà l'acte amb una lectura de poemes de Joana Raspall, que enguany celebra també el seu centenari. Tot plegat serà a les 18:30h a la Biblioteca Marquès d'Olivart.