COMARCA
- Arbeca

L'arbequí Jordi Sumalla, cap comarcal de la Joventut Nacionalista de Catalunya

L'acte va tenir lloc a les Borges i va comptar amb representants de CDC (foto: JNC)

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) –les joventuts polítiques de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC)– va refundar el col·lectiu comarcal de les Garrigues el dissabte 9 de març. L’acte va tenir lloc a les Borges Blanques i va comptar amb la presència de la presidenta de la JNC, Marta Pascal; el coordinador territorial de la JNC a les Terres de Lleida, Xavi Solà; l’alcalde de la ciutat, Enric Mir; el president de Convergència a les Terres de Lleida i delegat del Govern, Ramon Farré; l’arbequina i diputada al Parlament, Ramona Barrufet; i la també arbequina i presidenta comarcal de Convergència, Lídia Aixalà.

Jordi Sumalla, de 22 anys i d’Arbeca, fou escollit cap comarcal, repte que afronta "ple d’il·lusió i coratge". A la mateixa assemblea es va escollir Tània Segovia, borgenca de 29 anys, com a consellera nacional de la JNC.

Totes les intervencions de l'acte van tenir com a fil conductor "la voluntat, per part de la JNC i de Convergència, de treballar per l’assoliment d’un Estat propi per Catalunya". De la mateixa manera, es va voler destacar "la importància cabdal del jovent en tot aquest procés, així com el fet de poder comptar amb la força d’una comarca com les Garrigues".

Amb aquesta refundació es recupera un col·lectiu que havia estat inactiu des de l’octubre del 2012. D'aquesta manera, l'organització juvenil compta ara amb un col·lectiu a totes les comarques de les Terres de Lleida excepte a la Segarra. Al Pla d'Urgell s'ha refundat també recentment, en el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa.