COMARCA
- Arbeca

Bategen la sala d'actes d'Arbeca com a "República"

La placa que des de diumenge presideix la sala (foto: Ajuntament d'Arbeca)

El diumenge 14 d'abril, coincidint amb el 82è aniversari de la proclamació de la República, Arbeca va posar nom oficial a la sala situada a la planta baixa del darrer de l'Ajuntament i que havia estat, fins al seu trasllat, l'antic Casal de Jubilats. L'espai, preparat per acollir exposicions i actes diversos, ara es diu República, "en record dels arbequins i arbequines que a principis del segle XX van fer realitat els anhels de llibertat, democràcia i solidaritat".

Precisament aquests dies s'hi pot visitar l'exposició "14 d'abril: els anhels d'un poble", produïda per l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) sobre els fets que marcaren aquell període crucial de la història del país. La mostra es pot veure els caps de setmana fins el 5 de maig, d'11h a 13h i de 18h a 20h.

Prèviament, el mateix diumenge va tenir lloc una conferència sobre el naixement, ara fa 100 anys, de les Societats Recreatives de la vila d'Arbeca, entre les quals la Unió Republicana d'Arbeca, que va anar a càrrec de Josep Pau. L'exalcalde i exdiputat arbequí va fer un intensa repàs a la vida econòmica, social i cultural de l'època.