COMARCA
- Les Borges Blanques

Segona fase de reforma de la N-240 al pas per dins de les Borges

Està previst que les obres durin 8 mesos.

L’Ajuntament de les Borges ha adjudicat la segona fase dels treballs de reforma de la carretera N-240 al seu pas per la ciutat. Les obres, que es duen a terme a través d’un conveni de traspàs de la via amb el Ministerio de Fomento, se centraran en el Raval del Carme i el carrer Ensenyança fins més enllà de la zona del Terrall. Els treballs, que tenen una durada prevista de 8 mesos, començaran en el termini aproximat d’un mes.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha adjudicat les obres a l’empresa MJ Gruas SA, unes intervencions que segons el regidor d’Urbanisme, Francesc Mir, “serviran per embellir una de les vies principals i més transitades del municipi". L’obra se suma així a les millores realitzades durant la primera fase del projecte, al Raval del Carme, i que, en conjunt, hauran suposat la renovació de més de 3 km de via pública.

L’adjudicació s’ha fet per 326.628,70 euros més IVA, uns 82.000 euros menys de l’import de sortida. El procés de licitació ha atret 24 empreses d’arreu de Catalunya, “cosa que ha provocat una forta competència de la què s’han beneficiat els veïns de les Borges”, explica el regidor Mir.

Les actuacions, finançades en la seva totalitat pel Govern espanyol, consistiran en la millora del paviment i de les voreres. També es canviaran els trams malmesos de clavegueram i es reposaran els serveis d’aigua i enllumenat. Les obres inclouran la plantació de nous arbres, la col·locació de mobiliari urbà i la creació d'algunes places d’aparcament allà on l’amplada de la calçada ho permeti.