COMARCA
- Juncosa

Canvi d'alcaldia a Juncosa

Joan Piqué (esq) deixa el càrrec en favor de Lluís Dalmau (dre).

Tal com s'havia acordat al presentar-se a les darreres eleccions municipals, de maig de 2011, l'equip de govern de Juncosa ha fet efectiu el canvi a l'alcaldia a mig mandat, de manera que el fins ara alcalde, Joan Piqué (CiU), ha passat les funcions al que era tinent d'alcalde, Lluís Dalmau (CiU). "A les últimes eleccions ja em volia retirar, però finalment vam acordar aquesta fórmula com a relleu, així el nou alcalde ja comença coneixent la matèria", explica Piqué.

El passat 2 d'abril, Piqué va presentar la renúncia al càrrec i ha estat al ple municipal del 18 d'abril quan s'ha fet efectiu el relleu. Piqué, nascut el 1942, era alcalde des de fa 12 anys, quan l'any 2001 l'anterior primer edil, Constantí Florensa, també va renunciar al càrrec a mitja legislatura (les anteriors eleccions havien estat el 1999) i el va passar a ocupar Joan Piqué fins ara.

A banda dels set regidors de CiU, al consistori juncosí no hi ha presència d'altres formacions polítiques ni cap altra va concórrer als darrers comicis.