COMARCA, CULTURA

Primera Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran a les Garrigues

Part de la junta a l'acte de presentació.

Les Garrigues ja compta amb una Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran, en conveni amb la Universitat de Lleida, i s'afegeix així a la resta d'iniciatives formatives que existeixen en aquest sentit a les comarques veïnes amb la voluntat de difondre la cultura i la formació permanent de la gent gran. La de les Garrigues s'ha presentat aquest dilluns, 29 d'abril, al Consell Comarcal, on s'han explicat les activitats que es duran a terme a partir de l'octubre.

La junta de l'Aula, formada per persones de les Borges, Juneda, Arbeca, l'Albi, Castelldans, Cervià, Juncosa i els Torms, ha recordat que, malgrat anomenar-se "de la gent gran", les conferències que es faran durant el curs són obertes a tots els públics. En aquest sentit, ja hi ha lligades nou conferències, una cada mes, que es faran a la Casa de la Cultura de les Borges el primer dijous de cada mes (excepte la de gener, que serà el segon), a càrrec d'experts en diversos camps com Ramon Morell (economia), Ramon Pedrós (periodisme), Josep M. Albaigès (onomàstica), Josep M. Solé i Sabaté (parlarà del 1714), Teresa Solans (oculista), Josep Rubió (història), Àngel Pujol (cooperació), Lluís Herrera (musicologia) i Joan Bellmunt (tradicions).

L'entitat està enllestint aquests dies un tríptic informatiu, on constarà el formulari d'inscripció (15€/any) que es podrà omplir i lliurar als casals de la gent gran de la comarca, al Consell Comarcal i a la biblioteca de les Borges. Els assistents a un mínim de conferències rebran un diploma acreditatiu al final del curs.

A part de la UdL, el Consell Comarcal i la biblioteca de les Borges, donen suport a la iniciativa el Centre d'Estudis de les Garrigues, el Consell Consultiu de la Gent Gran, l'Ajuntament de les Borges i la Diputació de Lleida.

[més informació a l'article de Josep Rubió publicat al núm. 344 de SomGarrigues sobre l'Aula d'Extensió Universitària: http://www.somgarrigues.cat/noticies/2033/laula-dextensio-universitaria-de-la-gent-gran-a-les-garrigues]