COMARCA

"Coaching" amb bombers

Els assistents va fer activitats amb la indumentària de bomber (foto: Consell Comarcal)

El dissabte 4 de maig va tenir lloc una jornada de coaching amb els bombers del Parc de les Borges organitzada conjuntament entre l'Oficina Jove de les Garrigues i la regidoria de Benestar Social i Salut de l'Ajuntament borgenc, en col·laboració amb els bombers voluntaris del parc.

Aquesta activitat, que va comptar amb la participació de 12 persones de diferents edats i municipis de les Garrigues, tenia per objectiu "fomentar la reflexió, el lideratge, la comunicació i la creativitat a través de dinàmiques lligades a la tasca del cos de bombers i a les seves vivències i activitats".

Durant el matí, es van fer activitats amb la intenció que els alumnes experimentessin certes emocions que després poguessin traslladar a situacions de la vida quotidiana: estirar mànegues, pujar escales, circuits d'obstacles, etc, vestits amb indumentària de bomber i amb tot el que això suposa (pes, incomomoditat, falta de costum, o bé seguretat i confiança). Seguidament, els alumnes van reflexionar sobre allò que havien sentit i de quina manera ho podien relacionar amb la seva quotidianitat: "si sentim por demanem ajuda, si ens sentim insegurs ens prepararem millor, si tenim confiança amb nosaltres les coses no ens costen tant, etc".

En acabar, es va fer un dinar amb tots els participants i un mural sobre què havia representat per a cadascú la jornada, seguit d’una reflexió final conjunta.