COMARCA

Presenten un manifest comarcal per empènyer pel dret de decidir

El proper divendres 31 de maig tindrà lloc a les Borges Blanques (21h, Casa de la Cultura) la presentació del manifest titulat “A les Garrigues estem preparats” per donar suport a aquelles iniciatives que es portin a terme des de les màximes institucions del país per fer efectiu el dret a l'autodeterminació.

A l'acte hi participarà la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, com a entitat representativa d'una de les primeres respostes massives de la societat civil en defensa de la sobirania catalana davant la sentència del Tribunal Constitucional de 2010.

Nascut d'un grup impulsor a títol individual, el manifest compta ja amb el suport de 23 alcaldes de la comarca, així com els dos diputats de les Garrigues al Parlament, diversos empresaris, representants d'associacions -entre les quals SomGarrigues-  i particulars. Tot i això, la recollida de signatures, que vol aplegar-ne el màxim possible, continuarà oberta.

Segons els impulsors, "la comarca de les Garrigues vol contrinbuir, així, a empènyer des de la base en favor del procés engegat i transmetre un missatge d'unitat i fermesa, tant de cara enfora per tal que altres comarques s'hi sumin, com de cara endins, per evitar que les legítimes diferències polítiques no suposin un entrebanc en el procés".