COMARCA
- Les Borges Blanques

Promoció garriguenca a Toluges

Pere Giné va participar a la demostració de repics de campana (foto: Aj. de les Borges)

Una delegació de les Borges, encapçalada pels membres del consistori i del Patronat Fira de les Garrigues, ha visitat aquest cap de setman la ciutat nord-catalana de Toluges per participar als actes de les festes de Pau i Treva de Déu.

Els representants borgencs es van reunir amb els seus homòlegs rossellonesos per explorar noves estratègies de promoció conjunta dels respectius territoris i dels seus teixits productius i associatius. També s'ha participat a la demostració de repics de campana, amb el mestre campaner de les Borges, Pere Giné, i a la Cursa de la Pau i la Treva, amb cinc corredors del Club Atlètic Borges.

Les Borges, agermanada amb Toluges des de fa 33 anys, ha aportat a la trobada els productes tradicionals i més representatius de la comarca, com oli, orelletes i mistela, per al dinar de germanor entre les dues delegacions. La comitiva va participar al berenar popular de pa amb oli garriguenc i xocolata, i a l’ofrena floral al monument que commemora l’agermanament.

Espai permanent de promoció
Toluges posarà a disposició de la promoció garriguenca un espai permanent de promoció de l’Espai Macià i de la cultura de les Garrigues, que exposarà, entre altres, productes gastronòmics del territori com l’oli i el vi. Es tracta d'una sala de 15m² que s’ubicarà a la nova mediateca que es construeix a Toluges i s’inaugurarà previsiblement el proper mes d’octubre.