COMARCA
- La Granadella , Les Borges Blanques

Comença la "Setmana contra el tabac" de l'Oficina Jove

Parada informativa al mercat de les Borges.

Aquest dimarts han començat els actes de la "Setmana contra el tabac" que l'Oficina Jove de les Garrigues ha organitzat per commemorar el Dia Mundial contra el Tabac el 31 de maig. Així, aquest dimarts al matí s'ha instal·lat una parada informativa al mercat setmanal de les borges amb material informatiu i un plafó on els joves poden expressar les seves opinions sobre l'assumpte.

Aquest mateix dimarts es posa també una taula informativa a l'institut Josep Vallverdú i dimecres al col·legi Mare de Déu de Montserrat, de les Borges, i a l'institut l'Olivera, de la Granadella. La setmana continua dijous amb la xerrada "Deixar de fumar és possible", a càrrec de Marta Chillón, a les 20h al Casal Marino de les Borges.

Finalment, divendres es farà públic el vídeo "Joves i tabac", en què hi participen els alumnes dels centres educatius de secundària, aportant la seva visió sobre el tabac, els seus efectes en la salut, les situacions que ens porten acostar-nos-hi o allunyar-nos-hi, etc. La presentació es farà durant el matí a través de les diferents xarxes socials de l'Oficina Jove.

Substàncies químiques
Un dels elements comuns en les campanyes contra l'addicció al tabac és la composició dels productes que s'inhalen amb el seu consum, que arriben fins a 4.000 substàncies químiques, entre les quals, a part de la nicotina, hi trobem l'acetona (dissolvent de pintura), la cianamida (verí utilitzat a les cambres de gas), la naftalina, el cadmi, el butà, el monòxid de carboni, l'arsènic o l'amoníac.