COMARCA
- Les Borges Blanques

Escolars visiten SomGarrigues

Els alumnes duen a terme un projecte interdisciplinar sobre mitjans de comunicació.

Dos grups, de 25 alumnes cada un, del cicle superior de Primària del Col·legi Mare de Déu de Montserrat, de les Borges, han visitat aquest dimecres les instal·lacions de SomGarrigues per conèixer el procés d'elaboració de totes les seccions del periòdic, en el marc d'un projecte interdisciplinar que es duu a terme al centre educatiu, en aquest cas sobre mitjans de comunicació.

Els alumnes han conegut, així, les diferents parts d'un diari, com es generen i es redacten les notícies i com és el procés des de la redacció dels textos fins que aquests arriben a les mans dels lectors, havent passat abans per maquetació, correcció, impremta i distribució. Així mateix, han pogut conèixer la presència de SomGarrigues a Internet i les xarxes socials (Facebook i Twitter) i la interacció entre el suport digital i el suport en paper.

A banda del periòdic, els escolars han visitat també Ràdio les Borges i properament faran una sortida a Barcelona, per veure els estudis de Catalunya Ràdio i els platós de TV3.