COMARCA, CULTURA

El cicle artístic Delicadeses no es farà enguany

Una de les sessions de 2012, a Juncosa (foto: Ateneu Popular Garriguenc)

Aquest estiu no hi haurà Delicadeses-Art de Tros. El cicle d'intervencions artístiques de petit format nascut l'any 2008 i organitzat pels col·lectius La Fàbrica Bella i Ateneu Popular Garriguenc ha decidit fer aquest any una pausa i reprendre la iniciativa l'any que ve. "Ara sembla una pèrdua, però és un guany, és haver sabut dir que no a temps", expliquen en un comunicat.

Els motius són personals, ja que la celebració de les sessions, que sempre és a l'agost i que ja s'han fet a 11 pobles garriguencs, coincidiria amb la recent maternitat/paternitat d'alguns membres de la coordinació del cicle i prefereixen desprendre's d'obligacions organitzatives.

D’altra banda, l'organització recorda que la gratuïtat del festival, sumada a la difícil confiança en les institucions públiques per contribuir al seu finançament, fa que es miri de buscar alternatives, com el possible micromecenatge de cara l'any que ve. I és que La Fàbrica Bella i l'Ateneu asseguren que el 2014 Delicadeses tornarà amb forces renovades.

Premi Ateneus 2011
L'any 2011, la Federació d'Ateneus de Catalunya va atorgar a Delicadeses el Premi Ateneus "a la creativitat en arts escèniques”. Aquests guardons tenen com a objectiu reconèixer el treball de les associacions culturals per la promoció de la cultura i les tradicions. Delicadeses sempre té lloc en indrets allunyats dels nuclis urbans, amb la intenció de fer de la natura un escenari artístic i, a la vegada, fer descobrir al públic paratges naturals de la comarca. Totes les sessions finalitzaven, també, amb la contemplació de la llarga posta de sol característica de l'estiu ponentí.