COMARCA, CULTURA
- El Soleràs

El Soleràs inaugura el Centre Cívic

L'edifici, de tres plantes, ha rebutuna inversió del PUOSC (foto: Departament de Governació)

Ja feia mesos que estava operatiu, però ha estat aquest dimecres quan s'ha inaugurat el nou Centre Cívic del Soleràs, ubicat a l'antic Ajuntament. El nou equipament, de tres plantes, ha estat finançat en bona part pel Departament de Governació de la Generalitat, mitjançant el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, amb una inversió de 60.000€ en la darrera i tercera fase de les obres de remodelació.

El director dels serveis territorials de Governació a Lleida, Jordi Curcó, va descobrir la placa inaugural, juntament amb l’alcalde del Soleràs, Jordi Segura i el vicepresident segon del Consell Comarcal de les Garrigues i regidor de Juncosa, Ramon Vilà. L’acte d’inauguració comptà alhora amb la benedicció de les noves instal·lacions a càrrec del rector del poble, Àngel Alegre.

El nou equipament acollirà activitats culturals i socials i serà alhora la seu d'entitats del poble, com l’Associació de Dones Elaia, l’Aula Agrícola, l’Associació Juvenil La Rebassada i l’Orfeó Veus del Camp, que usarà la segona planta com a espai d’assaig. En aquest sentit, coincidint amb la inauguració s'ha donat oficialment a aquesta sala el nom de “Josep Aran i Flix”, en homenatge i record al fundador i antic director de l'Orfeó, traspassat l’any 2001.