COMARCA
- Les Borges Blanques

El professorat garriguenc intercanvia experiències

Tots els centres educatius de les Garrigues es van trobar el 26 de juny en la primera Jornada d'Intercanvi d'Experiències de les Garrigues

Tots els centres de les Garrigues van ser representats a la trobada (foto: Ramona Urgell)

El passat 26 de juny va tenir lloc la primera Jornada d’Intercanvi d’Experiències Educatives de les Garrigues amb l’objectiu de promoure la innovació i la millora contínua de la pràctica educativa entre el professorat.

A la trobada, que es va dur a terme a l’INS Josep Vallverdú de les Borges, hi van participar tots els centres educatius de les Garrigues i hi van assistir uns 160 docents, unes xifres que Ramona Urgell, del Servei Educatiu, qualifica de molt exitoses.

Segons l’organització, “aquesta jornada vol esdevenir un referent de la feina ben feta dels i de les professionals docents de diferents tipologies dels centres educatius de l’àmbit territorial de les Garrigues”.

La jornada va consistir en la presentació de diverses experiències per part de diferents centres educatius, com ara el projecte interdisciplinar de Periodisme i Mitjans de Comunicació, el projecte de coneixement del medi A l’escola fem hort o el grup de lectura a l’escola, dintre de l’àrea de llengua catalana, entre altres.

“La diversitat i la riquesa d’activitats que s’hi van presentar constitueixen una plataforma per potenciar el coneixement compartit entre el professorat i consolidar la qualitat del nostre sistema educatiu”, asseguren des del Servei Educatiu de les Garrigues, organitzadors de la trobada.

Participants i organització coincideixen en valorar molt positivament aquesta nova iniciativa que “l’any vinent es tornarà a repetir amb tota seguretat i que volem que quedi fixada anualment en el calendari”, explica Ramona Urgell.