COMARCA
- Arbeca

Cadena humana per la independència entorn dels Vilars

L’ANC Les Garrigues fa una crida als garriguencs perquè participin en aquest acte com a acció prèvia a la gran cadena humana del dia 11 de setembre

Imatge del mural per la independència pintat a Arbeca (foto: ANC Arbeca)

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Les Garrigues ha fet una crida a tots els garriguencs i garriguenques per fer una cadena humana al voltant de l’emblemàtica fortalesa dels Vilars d’Arbeca el cap de setmana abans de l’11 de setembre.

Aquesta acció serà el colofó final a tot un estiu d’actes promocionals de l’entitat de cara a la gran cadena humana, que tindrà lloc l’11 de setembre i que pretén unir tot el Principat des del Pertús fins a Alcanar. En total, 400 quilòmetres de reivindicació per la independència de Catalunya.

La Via Catalana
De fet, els garriguencs també seran presents en aquesta gran cadena el dia de la Diada. L’ANC Les Garrigues ha creat una comissió exclusiva per organitzar la participació de la gent de la comarca, on cada població que hi vulgui prendre part hi tindrà un representant local.

Aquesta coordinadora ja ha començat a impartir xerrades a diversos municipis garriguencs, on s’explica als interessats el funcionament de la cadena humana.

A les Garrigues, se li han reservat tres trams de la cadena, que són el 166, 167 i 168, tocant a Montroig del Camp.

Els qui vulguin assistir-hi, podran apuntar-se abans de final de mes o també durant l’acte informatiu que l’ANC farà als pobles participants. Des de l’organització ja han reservat una quinzena d’autocars per traslladar els grups de garriguencs que s’hi sumin, però això no impedeix que cadascú s’apunti pel seu compte a través del web i en el tram que li convingui. Tot i això, des de l’entitat garriguenca asseguren que “no hi ha pressa, ningú es quedarà sense el seu espai a la cadena”.

Accions locals
D’altra banda, la secció local de l’ANC Arbeca ha pintat un mural amb els colors de l’estelada a l’avinguda de les Borges Blanques, una obra d’Ivan Egea.

A més, també plantegen coronar els set turons que hi ha a la vila amb estelades sobre uns pals de més de sis metres. El primer ha estat el tossal Gros.