COMARCA, CULTURA
- Les Borges Blanques

Les Borges recupera la Pubilla i l'Hereu

L'Hereu i Pubilla borgencs d'una edició anterior.

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha decidit recuperar la figura de la Pubilla i l'Hereu del municipi, que des del 2007 que no es feia. A més, s'hi inclouen també les categories de Pubilleta i Hereuet, per a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys.

Segons la regidora encarregada de la convocatòria, Pili Chimenos, "gent d'anteriors edicions i del món del pubillatge tenien ganes que es tornés a fer i així ho hem cregut oportú". Per presentar-se de candidats, es pot omplir una butlleta que s'ha repartit per les cases i associacions amb les dades personals, estudis i aficions, i retornar-la a la bústia que hi haurà a l'Ajuntament fins el 14 d'agost. L'obertura de la candidatura es farà el dia 21 al migdia i el dissabte de Festa Major, 31 d'agost, es farà la proclamació.

Per a pubilla i hereu, hi poden participar totes les persones empadronades a les Borges, d'entre 18 i 23 anys d'edat i solters. 

Segons l'organització, que des l'any 2005 va passar d'anar a càrrec dels Amics del Terrall a l'Ajuntament, segons establia Foment de les Tradicions Catalanes, la iniciativa té per objectiu "la representació dels joves i infants del municipi, en un context essencialment festiu i essent capaços de representar en cada ocasió els valors, els costums i les tradicions del nostre poble, en definitiva, les nostres arrels".