COMARCA, CULTURA
- L'Espluga Calba

Marató fotogràfica a l'Espluga Calba

Una de les imatges premiades en una edició anterior.

Aquest dissabte 27 de juliol se celebra la 3a Marató Fotogràfica "Mirades" a l’Espluga Calba. El certamen, que en les seves dues anteriors edicions ha reunit més de 140 instantànies, vol reunir un any més al municipi durant un matí a tots els aficionats de la fotografia de la comarca i dels voltants.

Les inscripcions són gratuïtes i els aficionats només cal que portin la seva càmera de fotos digital i fer les inscripcions al Castell de la vila a partir de les 9:30h. Com cada any, l’organització facilitarà, en el moment de la inscripció, els tres temes escollits i els inscrits tindran tot el matí per recollir les imatges pel nucli del municipi.

En les dues edicions anteriors, el certamen ha mostrat ser un espai obert per aficionats de tots els nivells i totes les edats. En les anteriors edicions, els participants van passar un matí per la vila buscant, l’any 2011, fotografies de “dones”, “colors” i “castell” i, l’any 2012, “ombres”, “racons” o “verds”. Segons indica Rosa Sadurní, co-organitzadora de la trobada, “estem convençuts que el format de marató permet participar a tots els aficionats, independentment del seu nivell. Només cal que vinguin amb ganes de fer fotos, ja que a diferència d’altres competicions fotogràfiques, permet que qualsevol aficionat s’hi pugui presentar, sense que li suposi cap inversió en revelat, ja que les fotografies es lliuren el mateix dia, al migdia, en format digital”.

La marató "Mirades" a l’Espluga Calba s’emmarca en la 4a Setmana Cultural, que organitza l’associació de dones Les Portelles.

La Marató pels infants
La jornada també té una categoria infantil, dirigida a menors de 14 anys, que han de fer les fotografies d’una temàtica també facilitada en el moment de la inscripció. D’aquesta manera, l’organització vol encomanar el gust per la fotografia als més joves i convertir la trobada, també, en un acte per les famílies.