COMARCA
- Les Borges Blanques

S’inicia el període excepcional per caçar conills a les Borges

El permís serà vigent fins el 31 d'agost.

El termini excepcional per abatre conills al terme de les Borges dóna aquest dilluns el tret de sortida i té previst durar tot aquest mes d’agost, encara que no estarà permès caçar a tot el terme. Segons l’Associació de Caçadors de les Borges, "hi ha quatre zones habilitades on la densitat de conills és més elevada: les partides del Salt del Penjat, l’Aiguamoll, les Figueres i el Pla del Fallivé". D’altra banda, fins el 15 d’agost es podrà utilitzar fura i escopeta, mentre que durant la segona quinzena de mes es faria ús del gos.

Aquestes decisions són fruit de la reunió entre pagesos i caçadors que va tenir lloc el passat 30 de juliol a l’Ajuntament, després que sis municipis de la comarca, entre ells les Borges (també hi ha Juneda, Alfés, Sarroca, Torrebesses, Maials i Llardecans), rebessin l’autorització de la Generalitat que els permetia la cacera del conill a partir del primer dia de juliol fins al 31 d’agost.

Dins d’aquest context, pagesos de les Borges demanaven aquesta autorització excepcional però, d’altra banda, l’associació de caçadors del mateix municipi demanava justament el contrari, al·legant que "enguany, el conill no està fent mal a l’agricultura i a més, la caça podia perjudicar moltes cries de perdiu". És precisament per aquesta raó que des de l’Ajuntament es va anunciar que no es concedirien aquests permisos fins el mes d’agost i que era convenient reunir-se amb els membres afectats per decidir-ne alguna solució.