COMARCA
- La Granadella

El conseller Jordi Ausàs inaugura el nou Centre de Serveis Integrats per a la Gent Gran a la Granadella

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha inaugurat aquest diumenge 3 d’octubre el Centre de Serveis Integrats per a la gent gran de les Garrigues a la Granadella. Ausàs ha remarcat “l’aposta de Governació, i del Govern, per dotar de serveis els municipis més petits del país, perquè precisament són els que més necessitats tenen”. A l’acte també hi ha participat l’alcalde de la Granadella, Pere Miquel Guiu, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Josep Lluís Balsells, el director territorial de Governació a Lleida, Tomàs Pujol, i el director territorial d’Acció Social i Ciutadania a Lleida, Carles Vega.

El nou Centre de Serveis Integrats per a la Gent Gran és un equipament que donarà suport a les persones grans que necessiten organització, supervisió i assistència en les activitats de la vida diària i complementen l’atenció pròpia de l’entorn familiar. Té una capacitat per a 30 usuaris, i a banda de centre de dia, també oferirà servei de menjador, servei amb caràcter d’ambulatori, tallers de memòria, de psicomotricitat i d’estimulació a la gent gran dels pobles de l’àrea d’influència del CAP de la Granadella (Granadella, Bovera, el Soleràs, Juncosa, Bellaguarda, els Torms i Granyena de les Garrigues).

Es tracta d’un edifici de dues plantes. A la planta baixa s’hi ubica el vestíbul d’accés, la recepció, el despatx de medicació, l’arxiu, una sala polivalent, un magatzem, la bugaderia i el servei de roba. A la primera planta hi ha els serveis destinats als professionals, despatxos, cuina, dutxa geriàtrica, un magatzem i una sala polivalent.

D’un pressupost de 521.677 euros, el Departament de Governació i Administracions Públiques ha finançat aquesta actuació amb 484.093 euros a través del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya, PUOSC. Aquesta és una obra conjunta entre els departaments de Governació i Acció Social i Ciutadania, el Consell Comarcal de les Garrigues i l’Ajuntament de la Granadella.