COMARCA

Les Garrigues, en fase de prealerta per incendis forestals

L'extrem oriental de la comarca, el més exposat.

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) durant aquest divendres, 9 d'agost, per l’elevat perill d’incendi forestal que afecta algunes comarques de Catalunya, entre les quals les Garrigues, amb un perill moderat a la meitat sud i alt a l'extrem oriental, als boscos de Fulleda, Tarrés, Vinaixa i el Vilosell.

Protecció Civil vol remarcar la importància d’extremar les mesures de precaució prop de zones forestals, i recordar que està prohibit llançar burilles o llumins, encendre fogueres o tirar coets ni fanalets, no fer barbacoes que no estiguin autoritzades ni deixar escombraries ni deixalles al bosc.

A les urbanitzacions i zones habitades prop del bosc cal extremar les precaucions, i és important recordar que en cas d’incendi el confinament dins les cases és la mesura de protecció més efectiva a no ser que les autoritats indiquin el contrari. A més, cal mantenir netes de fulles, branques i altre material combustible les parcel·les.