COMARCA
- L'Espluga Calba

Jordi Bosch inaugura el nou Punt TIC de l'Espluga Calba

El municipi de l’Espluga Calba ja disposa del primer punt TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), fora de la capital de les Garrigues, que promou la Borrassa Rural Lab. L’encarregat d’inaugurar-lo aquest dissabte 2 d’octubre ha estat el Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, acompanyat del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Josep Lluís Balsells, i del conseller Comarcal de Noves Tecnologies i l’alcalde de l’Espluga Calba, Josep Cunillera.

El punt TIC de l'Espluga Calba, ubicat al carrer Sant Joan de Jerusalem, 2, està dotat amb tres punts de connexió, 3 ordinadors, una impressora i una zona wi-fi per tal de donar accés a internet i a les noves tecnologies. La instal·lació compta amb programari lliure i el manteniment, exercit de forma remota, es fa des de La Borrassa.

El secretari Bosch ha destacat la importància dels Punts TIC i dels espais dedicats a les noves tecnologies en la vertebració del territori i la cohesió social del nostre país i ha afegit que “amb aquesta instal·lació volem donar resposta al dret dels ciutadans de les Garrigues d’accedir a la xarxa i a les seves múltiples possibilitats de creixement”.

Aquest Punt TIC forma part del desplegament de La Borrassa RuralLab, un projecte impulsat pel Consell Comarcal de les Garrigues que compta amb el finançament de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, a través de la convocatòria de Ciutats Digitals 2008-2010. El projecte de Ciutats Digitals del Consell Comarcal de les Garrigues preveia, a més de la creació a Borges Blanques de La Borrassa RuralLab, espai públic de divulgació de les noves tecnologies a la comarca, la creació de mini-Punt TIC i zones wifi a 9 municipis de la comarca, en una primera fase. El Punt TIC de l’Espluga Calba és el primer d’aquests 9 mini-Punt TIC previstos.