COMARCA
- Fulleda

Enderroquen la casa il·legal de l’excalde de Fulleda

Inicien els treballs d'enderroc de l'edifici

Tècnics de la construcció estan executant a Fulleda des del passat divendres 1 d’octubre l’ordre d’enderrocament dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’una casa il·legal propietat de l’exacalde del municipi. Una excavadora i altres vehicles d’enderroc s’encarreguen de les tasques de l’obra. La casa estava declarada il·legal des de que el 2007 el jutjat contenciós administratiu número 1 de Lleida anul·lés les llicències que l’ajuntament de Fulleda havia concedit a Carlos Gabarró, alcalde de la població per Convergència i Unió entre els anys 1998 i 2003. Posteriorment va ser el TSJC qui va emetre l’ordre d’enderroc.

La resolució fruit de la estimació parcial d’un recurs interposat pel Departament de Política Territorial l’any 2004, anul·la les llicències en considerar que l’ajuntament de la població va autoritzar la construcció d’un magatzem agrícola, tot i que l’edifici no es trobava vinculat directament a cap explotació, mentre que en realitat, l’exalcalde havia construït un “edifici de tipologia residencial”. Cal dir que el cost de l’enderroc va a càrrec de l’ajuntament de Fulleda, per obligatorietat judicial.

Alcalde prevaricador

D’altra banda, Fiscalia de Lleida va trobar “indicis de possibles delictes electorals” per part de l’exalcalde de Fulleda, Carles Gabarró, després que la Policia Judicial investigués les inscripcions, presumptament irregulars, al padró municipal abans de les eleccions municipals del 2007. Un dels indicis que hauria portat la Fiscalia e Lleida a denunciar Gabarró seria el fet que només durant el gener d’aquest mateix any es va passar de 101 persones censades a 122 (increment del 20% de la població), fet que hauria pogut canviar el resultat de les eleccions.