COMARCA
- Les Borges Blanques

Oriol Junqueras omple el Pavelló de l'Oli de les Borges

Junqueras va repassar la situació política i social del país (foto: ERC-Lleida)

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, va deixar petit l'espai que el partit havia disposat al Pavelló de l'Oli de les Borges per acollir el públic assistent a la xerrada-col·loqui "2014: Decidim". Prop de 800 persones, algunes de peu dret a la porta, van aplegar-se al recinte per a escoltar el líder republicà, que va fer un repàs a la situació política i social que travessa el país.

Junqueras va explicitar que si el Govern estableix una data "propera" i una pregunta clara per a la consulta, ERC entraria a l'executiu. En aquest sentit, el president de la formació republicana va afirmar que el seu partit està disposat a assumit el possible desgast que això li podria suposar, de la mateixa manera que donant suport als pressupostos. En un sentit similar va comentar la celebració d'unes hipotètiques eleccions plebiscitàries. "Si hi ha eleccions voldrà dir que no s'ha culminat el procés, i nosaltres estem per a que es culmini el procés", va dir. Encara en matèria electoral, Junqueras va afirmar no interessar-li treure més o menys diputats o guanyar unes eleccions. "Què és això, comparat amb la transcendència del procés?", va concloure.

Finalment, l'acte va consistir només en la intervenció de Junqueras, prèvia presentació del borgenc i representant d'Òmnium Cultural a les Garrigues Emili Farré, que va recordar el manifest "A les Garrigues estem preparats" i va instar els polítics locals i comarcals a "prioritzar el país per davant d'interessos de partit". Amb un públic majoritàriament entregat des de l'inici, la "xerrada-col·loqui" anunciada va quedar-se en xerrada, sense col·loqui.