COMARCA, CULTURA
- Arbeca , L'Albi , La Floresta , Les Borges Blanques , Torrebesses

Arbeca, les Borges, la Floresta, l'Albi i Torrebesses mostren el seu patrimoni

Església romànica de Torrebesses (foto: Xavi Minguella)

Les Jornades Europees del Patrimoni arriben un any més a les Garrigues. Aquest cap de setmana, cinc municipis de la comarca mostren el millor del seu patrimoni a través de portes obertes, visites guiades i altres activitats gratuïtes.

És el cas de la Floresta, que enguany ofereix una visita guiada al castell els tres dies que duren les jornades. L’Albi participa també un cop més en aquesta iniciativa europea i el dia 28 al matí oferirà una visita guiada al nucli antic, un recorregut que passarà per l’ermita, l’església, el carrer Major i el castell.

També el dia 28, a les 11 h, a les Borges es farà una visita guiada pels equipaments culturals del municipi i, el dia 29, la visita serà pel centre històric.

Per la seua banda, Arbeca oferirà una visita comentada al castell el diumenge dia 29 a partir de les 16 h. A Torrebesses la visita es farà als elements de pedra seca del terme, després d’una explicació general al Centre d’Interpretació, també el dia 29 durant tot el matí.
La riquesa cultural

El Consell d’Europa va crear les jornades l’any 1991 i, des d’aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen anualment activitats durant tot un cap de setmana de setembre o octubre. Els ajuntaments i altres entitats són els encarregats d’organitzar les activitats amb el clar objectiu de facilitar els recursos necessaris per descobrir i viure el patrimoni cultural.