COMARCA, CULTURA
- Fulleda

Fulleda acull la 9a Trobada d'Estudiosos de les Garrigues

Imatge d'una edició passada, al Cogul.

Aquest dissabte 26 d’octubre té lloc a Fulleda la 9a Trobada d’Estudiosos de les Garrigues. En aquesta edició, que començarà a dos quarts de deu del matí, es presentaran un total de vint-i-un treballs. 

La jornada constarà de dues parts. Durant el matí s’exposaran quinze treballs de temàtica variada (arquitectura, arts, teixit associatiu i cooperatiu, lingüística, etnologia...). I després de dinar s’exposaran la resta de treballs, que tenen com a marc de referència la guerra de Successió i les seues conseqüències a la comarca. En aquesta part de la jornada es pretén continuar amb el treball iniciat a la Floresta l’any passat, on s’analitzaren treballs fets a la comarca sobre aquesta temàtica aprofitant que l’any vinent se celebrarà el 300 aniversari de la guerra.

Treballs presentats
Entre els estudis que s’exposaran hi apareixen obres sobre el cant popular religiós de tradició oral a la Granadella, centrat en la figura masculina; un altre que aprofita el centenari de l’edifici de l’ajuntament de Cervià i en fa un recorregut històric on explica el motiu de la seua construcció, o també, l’estudi sobre el funcionament dels molins d’oli, amb uns quants exemples de la comarca.

Visites guiades
Al migdia, els assistents podran fer una visita guiada a l’església romànica de Santa Maria, al sindicat i al celler Matallonga. La resta d’actes es duran a terme a la Sala del poble.