COMARCA
- Arbeca , Castelldans , L'Albagés , L'Albi , Les Borges Blanques , Vinaixa

Pràctiques a cooperatives per a 14 joves amb pocs estudis i a l'atur

La de Castelldans és una de les cooperatives participants (foto: X.M.)

Un total de 14 joves de les Garrigues iniciaran un període de pràctiques en sis cooperatives agrícoles de la comarca en el marc del Projecte Fórmula Jove que impulsa el Departament de Benestar Social i Família. Aquest programa està dirigit a incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de joves amb nivells d’estudis baixos i que són a l’atur de fa temps.

El proper dilluns el director general de Joventut, Toni Reig, visitarà juntament amb els joves que participen en el programa les instal·lacions de l’empresa Agrolés-Grup Actel, una de les cooperatives on es realitzaran les pràctiques. A més d'aquesta, també acolliran joves en pràctiques les de Castelldans, l'Albagés, Vinaixa, l'Albi i Arbeca.

L’objectiu del projecte, que és la primera vegada que es fa a les Garrigues, és la formació i inserció laboral per a joves d'entre 16 i 24 anys amb una baixa qualificació en la formació i amb dificultats per entrar al mercat laboral. Pretén formar un grup de joves en un ofici –en funció de les demandes de feina del territori– i en l’entorn on viuen. Les persones joves reben formació en l’àmbit on es vol fer la inserció i fan les pràctiques en una empresa del sector. Tot el procés es fa amb l’acompanyament d’un tutor o tutora.

A la visita de dilluns a Agrolés també hi assistiran l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, i els presidents de les sis cooperatives agrícoles participants.