COMARCA
- Les Borges Blanques

"Indepebeta", l'assaig per la independència

La festa té el to irònic que caracteritza els MPG.

El que havia de ser una trobada de celebració entre alguns membres de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) després de l'exitosa Via Catalana de la Diada, ha acabat convertint-se en una festa col·lectiva, oberta a tothom i batejada com a "Indepebeta", en referència a les versions de prova de les webs i programes informàtics, que reben el nom de "beta" en fase de proves.

I és que així és com el col·lectiu garriguenc Muntadors de Pollastres Grossos ha difós la festa, com una mena d'assaig pel dia que arribi de debò la independència de Catalunya. "Cal evitar de totes totes que el dia de la independència ens agafi sense haver assajat i ens surti un xurro de festa", diuen. Amb la ironia que els caracteritza, com han demostrat en nombroses ocasions, han preparat un seguit d'actes durant tot el dia, que inclouen des d'una cercavila des de l'Espai Macià fins a actuacions musicals, dinar de germanor i la Fira Aficionàlia, pensada com una mostra d'activitats per treure de l'avorriment els qui "deixaran de ser independentistes i ja no sabran què fer amb el seu temps lliure".

La iniciativa, que tindrà el Pavelló de l'Oli com a centre neuràligc, s'ha anat difonent i fent grossa sobretot a través de les xarxes socials, i ha cridat l'atenció de nombrosos mitjans de comunicació i gent d'arreu. De fet, s'espera l'arribada d'assistents de diversos punts del país.

[En aquest enllaç podeu escoltar l'entrevista que Ràdio les Borges ha fet a Jordi Calvís, un dels impulsors de la festa]