COMARCA
- Juncosa

Salt qualitatiu de la Fira de l'Oli de Juncosa

Dilluns es va presentar la mostra a la Diputació (foto: Diputació de Lleida)

Juncosa celebra aquest cap de setmana la 6a Fira de l'Oli i Productes Artesans. A diferència dels anys anteriors, que tenia lloc en diumenge, la mostra comença ara ja el dissabte, 30 de novembre. De fet, és en aquest dia quan tindran lloc les principals novetats respecte anteriors edicions. Al matí, per exemple, es farà la caminada popular "del pa amb oli i xocolata", que recorrerà els punts més emblemàtics i peculiars del municipi i inclou un esmorzar a càrrec de l'AMPA del col·legi. I és que la de Juncosa és una fira que, a banda de la cooperativa i l'Ajuntament, compta amb la participació de les entitats locals en l'organització.

El mateix dissabte a la tarda (17h) es visitaran les noves instal·lacions de la cooperativa, inaugurades el 2011 i es podrà veure el molí nou en funcionament. A continuació (19h), tindrà lloc una conferència de Gregori Canalias, director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de
Lleida i, finalment, es presentarà la nova imatge dels productes "Les Cabanes" de la cooperativa, entre els quals destaca, per primera vegada, l'elaboració d'oli ecològic, que es vendrà en format de 500ml. Així mateix, es presentarà la nova web, que inclou una botiga on line.

Diumenge habitual
El diumenge serà el dia més similar a les edicions anteriors, amb la mostra de productes artesans, que enguany arriba als 30 paradistes, quan abans n'hi havia la meitat. Serà el torn, també, de l'habitual esmorzar popular -gratuït per a clients i socis- i continuaran les visites guiades pel nucli antic de la localitat. Hi haurà també actuació dels grallers d'Alfés i xerrada sobre aquest instrument, a càrrec de Josep Mª Solé.

A l'entrada de la Casa de la Cultura, es podran veure les exposicions d'estris de fusta del Sr. ‘Barreb’, d'estris de la matança del porc, de fotografies de Josep Preixens sobre cabanes de volta i aljubs i dels dibuixos dels nens i nenes de l’escola l’Espígol participants en el concurs per elegir el cartell de la Fira. 

Bones perspectives
Tot i la crisi, la cooperativa espera augmentar les vendes, seguint amb la línia de l’any passat, i preveu donar sortida a uns 10.000 litres d’oli aquest cap de setmana. El preu s'ha establert en 20€ la garrafa de 5 litres. Així ho va explicar dilluns el president de l'entitat, Jaume Drudis, durant la roda de premsa que es va fer a la Diputació de Lleida, acompanyat de l'alcalde, Lluís Dalmau, i el diputat provincial i alcalde de Juneda, Antoni Villas.