COMARCA
- Les Borges Blanques

La ‘guerra en miniatura’ es lliura a la primera Fira de Modelisme

El Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques acollirà el cap de setmana del 23 i 24 d’octubre d’enguany la 1a Fira de Modelisme i Wargames. El certamen està organitzat per Airbone Lleida i compta amb el suport de l’ajuntament que, a més de cedir el local, col·labora en la seua gestió. Airbone Lleida agrupa un seguit de persones interessades en el modelisme i el miniaturisme, especialment el centrat en la recreació de la història bèl·lica europea i mundial.

Enguany la fira dedicarà una atenció preferent a la II Guerra Mundial en miniatura per tal que a cada edició hi hagi una especialització temàtica que permeti renovar els seus continguts.
Es preveu l’assistència de 25 expositors (procedents de Lleida, Barcelona, Màlaga, Ponferrada, etc.), que inclouran botigues de modelisme, expositors de maquetes i diorames, taules de jocs d’estratègia i un torneig de ‘wargames’ amb la presència de jugadors professionals que ensenyaran les seves habilitats als principiants.

També hi haurà la presència de vehicles i d’uniformes militars de la II Guerra Mundial de tamany real que ajudaran a crear ambient i a introduir el visitant a l’exposició.

L’objectiu és atraure no només als nombrosos afeccionats al modelisme i al miniaturisme sinó també al públic familiar interessat mitjançant la recreació artística en conèixer episodis de la nostra història que han deixat un profund rastre en diferents generacions i que avui, un cop consolidat el procés d’únió europea i un nou ordre internacional, podem mirar des d’una òptica purament lúdica.