COMARCA
- Arbeca

Detenen un fuster d'Arbeca i l'acusen de robatoris a cases on treballava

La investigació continua oberta i no es descarten noves imputacions.

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el dijous 28 de novembre un veí d'Arbeca, de 51 anys, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força i tres delictes de furt, tots ells a l’interior de domicili.

En els darrers mesos, la policia havia rebut tres denúncies per robatoris i furts en cases de la població d'Arbeca. Al març es va denunciar la sostracció de 450 euros en metàl·lic i joies en una casa, on no es va produir cap signe de forçament. A l’immoble només hi havia un fuster treballant, el qual va manifestar que no va veure ni sentir res estrany.

El passat mes d’octubre, van sostreure 500 euros en una casa que es trobava en reformes. A l’edifici hi treballaven diversos operaris, que no van veure res anormal. Inicialment, els investigadors van valorar que l'autor podria ser algú que havia aprofitat la provisionalitat dels accessos a la casa per entrar sense forçaments.

A principis de novembre, van tornar a sostreure 200 euros de la mateixa casa. Les reformes havien finalitzat feia dies i no es va trobar res forçat. Aquestes circumstàncies van centrar la investigació sobre els diferents operaris que havien estat treballant a l’edifici, ja que tot apuntava que havien utilitzat unes claus falses per accedir-hi.

A mesura que s’anava prenent declaració als esmentats treballadors de l’obra es va constatar que alguns d’ells també havien patit el furt d’alguna de les seves eines. La investigació va desvelar que en tots els casos que s’havien produït robatoris o furts sempre hi era present el mateix fuster.

Amb aquests indicis, els Mossos van detenir el fuster el 28 de novembre. L'endemà es va entrar al seu domicili d’Arbeca i s'hi van localitzar diverses joies, que coincidien amb les sostretes, en un amagatall creat dins d’un armari. També es va escorcollar el seu taller, situat a la mateixa població, on es van localitzar màquines industrials que també constaven com a sostretes.

Un robatori el 2007
La detenció també va permetre resoldre, segons fonts policials, un altre robatori comès també a Arbeca l'any 2007. En aquella ocasió, una veïna va requerir els serveis del fuster perquè no podia obrir la porta de casa i l’home va entrar per una finestra per obrir-la des de l'interior. Posteriorment la dona va denunciar que li havien sostret uns 2.900 euros.

La investigació continua oberta i no es descarten noves imputacions. Algunes de les joies i eines industrials recuperades no han estat reconegudes, per la qual cosa s’estan fent indagacions per determinar la seva procedència.

El detingut va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria de les Borges Blanques, amb l’obligatorietat de comparèixer als jutjats de Lleida quan sigui requerit.