COMARCA
- L'Espluga Calba

L'Espluga homenatja el seu mossèn

Mossèn Joan ha dedicat 45 anys a la parròquia espluguenca (foto: Arxiu).

Aquest diumenge, 12 de gener, té lloc a l'Espluga Calba un homenatge popular a mossèn Joan Llort i Badies, amb motiu dels seus 45 anys de dedicació a la parròquia i la implicació en diversos aspectes del municipi. Llort va néixer a Guimerà (Urgell) i actualment té 81 anys.

"L'Ajuntament ha cregut oportú rendir-li un homenatge per la seva trajectòria inesgotable, ja que deixant de banda la seva important feina com a rector, hem de destacar el seu caràcter inquiet i emprenedor, que ha contribuït de manera important en l'economia del poble i, de retruc, a evitar una major despoblació", explica l'alcalde, Josep Cunillera. En aquest sentit, mossèn Joan va ser el principal impulsor de la cooperativa tèxtil John-Fil, gràcies ala qual algunes famílies del poble i de pobles veïns han pogut sustentar l'economia familiar.

Els actes començaran a les 11h, amb la recepció de l'arquebisbe de Tarragona -diòcesi a la qual pertany l'Espluga-, Jaume Pujol, i tot seguit se celebrarà una missa, amb la participació de l'escola de cant gregorià Sant Miquel, de Montblanc. A dos quarts d'una del migdia hi haurà parlaments de Salvador Amat, Josep Cunillera, Jaume Pujol i el mateix Joan Llort, en un acte presentat per Ramon M. Balsells. Després del cant del Virolai es visitarà la cooperativa tèxtil i s'acabarà amb un dinar a l'abadia amb representants de les entitats del poble.