COMARCA
- L'Espluga Calba

Enxampen tres caçadors amb mètodes de caça il·legals en una batuda a l'Espluga Calba

Les armes i el senglar comissats (foto: Agents Rurals)

Membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) del Cos d’Agents Rurals (CAR) van enxampar i denunciar el diumenge 12 de gener tres caçadors amb carregadors il·legals que participaven en una batuda del senglar a l’Àrea Privada de Caça L-10.166, al terme de l’Espluga Calba.

El motiu de les denúncies va ser la pràctica de la caça major amb arma semiautomàtica de carregadors il·legals, amb una capacitat superior a dues bales. Es van decomissar dos carregadors amb capacitat per a quatre bales i un carregador amb capacitat per a tres, una modalitat prohibida pel Conveni de Berna de 1979 i per la Llei 42/2007 de Patrimoni Natural i de la Biodiversitat. Els Agents Rurals van aixecar les corresponents denúncies administratives, van comissar les armes i els carregadors i un porc senglar mascle de 78 kg abatut.

D'altra banda, el Cos d’Agents Rurals recorda que els organitzadors de les batudes de caça major han de col·locar als camins i pistes forestals que accedeixin a la zona de la batuda senyals visibles per avisar de la seva realització. A més, una de les novetats d’aquesta temporada es que els caçadors estan obligats a recollir els cartutxos de terra durant la cacera.