COMARCA, CULTURA
- Les Borges Blanques

Entrega de premis del concurs de pessebres de les Borges

A l'acte hi van assistir l'alcalde, el tinent d'alcalde i el president de l'associació pessebrista de Montblanc (foto: Aj, de les Borges)

Un centenar de persones van assistir el diumenge 26 de gener al lliurament de premis del 15è Concurs de Pessebres de les Borges, que aquest any ha comptat amb 49 participants. La iniciativa, organitzada per l’Agrupació Pessebrista de les Borges en col·laboració amb l’Ajuntament i els comerciants del municipi, va comptar amb l’actuació del Grup de Teatre Nissaga, que va oferir un recital de poemes de Miquel Martí i Pol.

En categoria pre-benjamí, els guanyadors van ser Pau Garsaball i Blau Pagès, i en benjamí, els germans Oriol i David Calvera. Pel que fa a les categories aleví i infantil, els guanyadors van ser Alèxia Macià i Olga Vilà, respectivament. Marc i Laia Pinyol van obtenir el premi en la categoria juvenil mentre que el millor pessebre d’adults va ser el d’Albert Quintillà. El jurat, format pels membres de l’Agrupació de Pessebristes, també va valorar la feina feta per la Llar d’Infants del col·legi Mare de Déu de Montserrat, que va obtenir un reconeixement al treball pessebrista. D’altra banda la residència Les Garrigues va obtenir un premi per l'originalitat amb un pessebre amb material reciclat.

A l'acte també hi va assistir Ismael Porta, president de l’Associació Pessebrista de Montblanc i membre de la Federació Catalana de Pessebristes.