COMARCA
- Arbeca

Arbeca espera més de 200 joves escoltes aquest dissabte

Una de les activitats de l'agrupament arbequí (foto: La Petjada del Secà)

Més de 200 joves es faran notar, aquest dissabte, pels carrers d'Arbeca. Participen a la "Quàsar", la trobada de caps dels agrupaments escolta de Ponent i la Franja per "fomentar el voluntariat, compartir recursos, fer caliu i fer participar en decisions i debats sobre alguns temes actuals que afecten les entitats membres", expliquen fonts de l'organització, i de la qual fa d'entitat amifitriona La Petjada del Secà.

Entre els 10 del matí i la matinada, els participants duran a terme activitats al camp de futbol, a les escoles i al 'Centro', local on hi haurà un concert amb Pim Pam Dale Maraca, The Targarians i punxadiscs.

Educació en el lleure
La Demarcació Nord-Occidental de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) engloba 17 agrupaments de les comarques de Ponent i de la Franja, i en formem part uns 1.250 infants i joves i uns 350 voluntaris i voluntàries. MEG és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, "fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat", s'afirma.

AEiG La Petjada del Secà
La trobada d'aquest dissabte l'acull La Petjada del Secà, l'agrupament nascut a Arbeca el 2005 per la necessitat d'un espai de lleure alternatiu per als infants del poble. Inicialment, es va constituir com una associació juvenil amb caràcter jurídic propi, tot i que a nivell pedagògic es va optar pel mètode escolta i guia.

Després d'uns anys de canvis de locals, sempre utilitzant espais municipals, el 2008 s'aconsegueix fer ús dels locals de l'antic escorxador municipal, on La Petjada s'instal?la en exclusivitat i de forma definitiva. El 2011 va entrar a formar part de Minyons Escoles i Guies de Catalunya, dins de la demarcació Nord-Occidental.