COMARCA, CULTURA
- El Soleràs

Entrega del Premi Literari de les Garrigues al Soleràs

Foto de grup dels guardonats en aquesta edició.

El Soleràs va acollir el diumenge 11 de maig al matí el lliurament de guardons dels Premi Literari de les Garrigues, un certamen organitzat pel Consell Comarcal, en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, el Centre d'Estudis de les Garrigues i la biblioteca Marquès d'Olivart adreçat als escolars de Primària i Secundària, és a dir, entre els 9 i els 18 anys, de tota la comarca administrativa.

Enguany era la 24a edició i hi han participat els centres educatius de l'Albagés, l'Albi, Arbeca, les Borges, Bovera, Castelldans, Cervià, l'Espluga Calba, el Cogul, la Granadella, Juncosa, Juneda, la Pobla de Cérvoles, Puiggròs, el Soleràs i Vinaixa.
[Clica aquí per veure el recull de fotos de cada categoria]
Els alumnes guardonats, repartits en cinc categories, van ser els següents:

Alumnes de 9 i 10 anys
· 1r premi
(lot de llibres, diploma i regal en material esportiu o escolar per un valor de 120 euros): "DEU AMICS I UNA AVENTURA", de PAULA RAMIS PUIG, alumna de l’escola el Timorell de Castelldans.
· 2n premi: "EL FANTASMA EIXERIT", escrita per AIYANA BALLESTER MATEOS, alumna de l’escola el Cérvol de Cervià de les Garrigues.
· 3rpremi: "UN PREMI INESPERAT", escrita per ARIADNA LÓPEZ MARTÍN, de la Floresta i alumna del Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques.
· Mencions especials a
"LA RODA DE LA VIDA", escrita per JAN CASALS GRIÑÓ, alumne de l’escola Joan XXIII de les Borges Blanques.
"EL CONTE DE LA XÈNIA I LA FADETA NICA", escrita per XÈNIA CALVO BOSCH, alumna de l’escola el Cérvol de Cervià de les Garrigues.
· Premi per a l'escola guanyadora (120 euros en material escolar): El Timorell de Castelldans.

Alumnes d'11 i 12 anys
· 1r premi (lot de llibres, diploma i regal valorat en 180 euros): "ELIOT JOPPLIN: HISTÒRIA D’UN ABANDÓ", d'ABEL BONET PAU, alumne de l’Escola Manuel Ortiz de Juneda.
· 2n premi: "UNA LECTORA PER DESCOBRIR", de GUILLEM PARÍS MAS, alumne de l’escola Joan XXIII de les Borges Blanques.
· 3r premi: "LES AVENTURES D’EN BRU", de JORDI LAHUERTA REIG, alumne de l’Escola Manuel Ortiz de Juneda.
· Menció especial a: "SUSQUIVEN", escrita per INANNA BERRAL VÁZQUEZ, alumna de l’Escola Josep Espasa de la Pobla de Cérvoles.
· Premi per a l'escola guanyadora (180 euros en material escolar) per a l’escola Manuel Ortiz de Juneda.


Alumnes de 13 i 14 anys

· 1r premi (diploma, lot de llibres i taló per la quantitat de 210 euros): "ADOPTAR ÉS TRADICIÓ", de MERITXELL FERRER MORROS, alumna del Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques.
· 2n premi (diploma, lot de llibres i taló per la quantitat de 90 euros): "HISTÒRIA DE L’ANNA", de JORDI SÁNCHEZ GUIU, del Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques.
· 3r premi (diploma, lot de llibres i taló per la quantitat de 50 euros): "PER L’ALTRA BANDA", d'ALENA ARBÓS AGUILAR, de l’Espluga Calba i alumna de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.
· Premi per a l'institut guanyador (210 euros en material escolar): Col?legi Mare de
Déu de Montserrat de les Borges Blanques.

Alumnes de 15 i 16 anys
· 1r premi (diploma, lot de llibres i taló per la quantitat de 240 euros): "UN VIATGE DECISIU", d'ALEIX BRESOLÍ FUSTÉ, alumne de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.
· 2n premi (diploma, lot de llibres i taló per la quantitat de 120 euros): "N’ESTIC CONVENÇUT", d'ONA MUNNÉ ARGELICH, d’Arbeca i alumna del Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques.
· 3r premi (diploma, lot de llibres i taló per la quantitat de 60 euros): "LES DONES TAMBÉ SÓN CAPACES", de JUDIT GUIU CODINA, de la població del Soleràs i alumna de l’Institut l’Olivera de la Granadella.
· Accèssit a "I TU, QUIN COLOR PREFEREIXIS?", d'ARES FLIX SENTÍS, de la Granadella i alumna de l’Institut l’Olivera de la Granadella.
· Premi per a l'escola guanyadora (240 euros en material escolar): Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.

Alumnes de 17 i 18 anys
· 1r primer (diploma, lot de llibres i taló per la quantitat de 270 euros): " POETES IRÒNICS", d'ALBA CARBONELL GARSABALL, alumna de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.
· 2n premi (diploma, lot de llibres i taló per la quantitat de 150 euros): "LA PAPALLONA", escrita per OANA MARIA MOSOTIU, alumna de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.
· 3r premi (diploma, lot de llibres i taló per la quantitat de 90 euros): "PER A TU, PETITA", de CLAUDIA CABAU TALARN, de Puiggròs i alumna de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.
· Premi per a l'institut guanyador (270 euros en material escolar): Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.