COMARCA
- Sunyer

Sunyer, punt de partida de la Marxa Universal per la Pau

La Diputació de Lleida va acollir la presentació de la caminada.

Aquest diumenge, 18 de maig, té lloc la primera Marxa Universal per la Pau a Lleida, que comptarà amb cinc columnes de caminants que sortiran de cinc pobles diferents. Aquests són Alpicat, Alcarràs, Vilanova de la Barca, Artesa de Lleida i Sunyer, que representen els cinc continents. L’arribada conjunta serà al turó de la Seu Vella de la capital del Segrià.

El organitzadors esperen una participació global de més de mil persones, en una jornada que tindrà com a acte final la plantada d’un roser blanc per simbolitzar la pau al món en un dels monuments emblemàtics i Patrimoni de la Humanitat de Lleida.

Sunyer representarà Àsia i els caminants completaran 14,5 quilòmetres a partir de les 8:30h del matí. Una vegada tots els ‘continents’ arribin al turó de la Seu, s’explicarà en diferents idiomes, gràcies al Consorci de Normalització Lingüística, en què consisteix el Camí de Sant Jaume.

Tots els interessats poden formalitzar les seves inscripcions omplint la butlleta que trobaran a l’oficina de Turisme de la Diputació de Lleida i als diferents ajuntaments que formen part de la xarxa.