COMARCA

Premi a 'SomGarrigues' com a millor publicació de premsa comarcal

Una delegació del periòdic va rebre el premi de la mà de Carles Duarte (foto: Jordi Play)

'SomGarrigues' ha rebut un nou reconeixement. Es tracta del premi a la Millor publicació de la premsa comarcal, concedit per l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), l’Associació de la Premsa Local i Comarcal (ACPC) i l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), tres entitats que agrupen quasi 500 capçaleres i que enguany han organitzat, per primera vegada de manera conjunta, la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que va tenir lloc el dimecres 21 de maig al Convent dels Àngels de Barcelona.

Durant l’acte, conduït per l’escriptor Màrius Serra i presidit per la consellera d’Educació de la Generalitat, Irene Rigau, i el director general de Comunicació, Josep Martí, va aplegar 400 persones, entre les quals una representació de SomGarrigues, amb Emili Farré, president, Ramon Queralt, soci fundador, Francesc Florensa, coordinador, i Miquel Andreu, redactor, que van recollir el guardó de mans de Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla.

[FOTOS DE L'ACTE]

“Mitjà indispensable”
Entre els arguments del jurat per atorgar el premi a SomGarrigues hi consta el d’“haver-­se convertit en un mitjà indispensable en la vida econòmica i social de les Garrigues, promogut des de la societat civil a través de la tasca dinamitzadora de l’Associació Cultural Garriguenca de Comunicació”.

L’equip del jurat el formaven 15 persones del món de la comunicació, com Carles Duarte (president), Esteve León (secretari), Antoni Molons (director general de Mitjans de Comunicació de Presidència), Raimond Blasi (regidor de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona), Marta Alòs (coordinadora de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona), Carles Sabater (cap del Servei de Relació amb els Mitjans de la Diputació de Barcelona), Eugeni Cabanes (periodista i director de Comunicació d’Endesa a Catalunya), Joan Ventura (director adjunt del PuntAvui d’Informació Cultural), Francesc-Marc Álvaro (periodista, escriptor i articulista de La Vanguardia), Àlex Gutiérrez (cap de Mèdia del diari Ara), Marc Vidal (vicedegà del Col·legi de Periodistes), Xavier Ginesta (periodista i professor a la Universitat de Vic), Alfons Udina (president de l’ACPG), Carles Ayats (president de l’ACPC) i Lluís Gendrau (president de l’APPEC).

Altres publicacions guardonades en altres categories van ser les revistes Vallesos i Butxaca, els portals digitals Auriga i ViaEmpresa.cat, edicions Cavall Fort i un reportatge de la Revista de Banyoles, així com els periodistes Mònica Terribas i Jordi Basté.

Nova federació
L’acte va servir també per anunciar la Federació d’Associacions d’Editors, que agruparà les tres entitats convocants. L’objectiu del nou ens serà contribuir a donar resposta als reptes de futur immediat dels editors, actuar com a patronal del sector i defensar i donar visibilitat a la realitat d’aquest col·lectiu i el seu paper com a estructura fonamental de dinamització, la difusió i normalització de la llengua i la cultura del país. La constitució d’aquesta federació s’oficialitzarà en un acte públic al Palau de la Generalitat al mes de juny.

Nou premis en vuit anys
El d’aquesta setmana és el novè guardó concedit a la publicació quinzenal de la comarca des de l’any 2006, quan va rebre el Premi Periodístic Garbinada. El van seguir dos premis de la Federació Catalana de Tennis de Taula (2007 i 2011), un premi Ateneus (2008), dos premis Tasis-Torrent (2008 i 2011) i un premi concedit pels Mossos d’Esquadra (2012). L’última edició del premi Pica d’Estats, atorgat el 2013, va ser per un reportatge de SomGarrigues.