COMARCA, CULTURA
- Fulleda

La 'FootPatrol' aplega unes 40 persones a Fulleda

El dissabte 7 de juny va tenir lloc la "FootPatrol Tanins Edició Summer 2014", una caminada per les Garrigues de la qual se'n fan un parell d'edicions cada any i que organitza l'empresa local Boira Bike.

Les FootPatrols són rutes organitzades no competitives, on el temps no importa ni es computa. Es tracta de caminar en grup i gaudir dels elements que es van trobant al llarg de la ruta. Aquestes rutes van encaminades a tot tipus de persones i tot tipus de nivells físics, ja que a part de no portar un ritme ràpid, es fan parades amb freqüència amb avituallaments sòlids i líquids i amb productes de proximitat.

Prop de 40 persones van gaudir d'aquesta 4a edició de la FootPatrol, que constava d'una ruta circular de poc més de 10 km que va transcórrer per la localitat de Fulleda, la serra del Penjat, part de la ruta dels forns de calç de Tarrés, serra de Vilobí i partida de la Granada, amb un desnivell positiu de 245m.

Els assistents van gaudir tant del paisatge per corriols, camins en desús i paratges boscosos, com de les activitats que els organitzadors van preparar al llarg de la caminada, consistents en actuacions musicals, explicacions dels forns de calç, identificació de la vegetació del bosc garriguenc i explicació i tast dels vins del celler Matallonga i oli d'oliveres centenàries de Fulleda. El punt final a la caminada va ser a la Sala amb un dinar.