COMARCA
- Les Borges Blanques

L’ANC prepara pel 29 de juny un assaig comarcal de la ‘V’ de cara a la Diada

Després de dues diades de l’11 de setembre que han estat les més grans mobilitzacions de la història del país i que han determinat el devenir social i polític dels darrers mesos, la d’enguany està cridada a ser la mobilització “definitiva”, a tan sols dos mesos, si es fa, de la consulta del 9 de novembre.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja va revel·lar el format de la mobilització: una concentració a Barcelona, a la Diagonal i Gran Via, en forma de V baixa (votar, voluntat, victòria). I amb la intenció de fer un assaig comarcal -com es va fer l’any passat de la Via Catalana als Vilars d’Arbeca-, l’ANC de les Garrigues ha convocat una “V” comarcal el 29 de juny a les Borges. Per aplegar el màxim de gent possible, es faran cinc caravanes de cotxes des de diversos punts de la comarca, que arribaran a la capital, on hi haurà aparcaments habilitats, a dos quarts de 12 del migdia. La “V” es formarà entre els carrers Indústria i Passeig del Terrall. La jornada comptarà, a més, amb una xerrada de la presidenta de l’entitat, Carme Forcadell, i el vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep M. Roigé. Un vermut i un dinar popular completaran els actes.

Com a prèvia, el dijous 26 de juny al vespre s’ha organitzat una xerrada sobre l’economia catalana del futur amb el catedràtic Xavier Sala i Martín, al Pavelló de l’Oli.