COMARCA
- Les Borges Blanques

Detenen un home a qui acusen de cultivar marihuana a les Borges

Els Mossos d'Esquadra van detindre el 20 de juny un home de 34 anys, veí de la Garriga (Vallès Oriental), com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública a les Borges Blanques. El dia anterior, una patrulla d'agents va anar a un domicili de l’avinguda de les Garrigues de les Borges, ja que tenien sospites que a l’interior del pis podien estar cultivant marihuana.

Els agents van comprovar que en una habitació hi havia tres armaris especials preparats com a hivernacles. També hi havia una sofisticada instal·lació automatitzada amb programadors i sensors digitals que regulava la il·luminació, humidificació i ventilació de les plantes. Es van comissar 102 plantes en diferents estats de creixement, amb un pes total de 2,9 quilograms, així com 62 grams de marihuana assecada.

Els mossos van imputar a la propietària del pis com a presumpta autora d’un delicte contra la salut pública. L’endemà, dia 20, els Mossos van detindre un veí de la Garriga, company sentimental de la imputada, com a presumpte responsable de la plantació. El detingut va quedar en llibertat amb càrrecs, després de declarar a la comissaria, amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat judicial quan sigui requerit.

FOTOS