- El Vilosell , Fulleda

El Vilosell i Fulleda, escenaris del Delicadeses 2014, que torna després d'una parada

Sessió celebrada a Juncosa el 2012.

Després d'un any de parada, la sisena edició del cicle d’intervencions artístiques Delicadeses ja té dates, llocs i cartell –obra de Josep Patau-. Seran els dijous 21 i el 28 d’agost al Vilosell i Fulleda, respectivament. El primer es presenta com un espectacle per a un públic familiar i hi actuaran la companyia Peus de Porc, amb el titellaire “Lo Carrasca”i el poeta Martí Sales. La posta de sol l’acompanyarà l’artista multidisciplinar Xesco Mercé. I és que el moment en què es pon el sol ha estat sempre un dels eixos de Delicadeses, que el considera un espectacle en si mateix a ple estiu a les Garrigues, digne de contemplar.

Pel que fa a la sessió del 28 d’agost, està enfocada a un públic adult, ja que l’indret també és de més difícil accés. Hi intervindran l’escultora Rosó Cusó i els músics Heura Gaya, Manu Sabaté i Blai Casals, que hi faran cançó tradicional. La posta de sol, en aquesta ocasió, serà amb la poesia de David Caño.

Acompanyament amb bicicleta
L’edició d’aquest any l’organitza en solitari l’associació La Fàbrica Bella, amb Meritxell Cucurella-Jorba a la direcció artística, mentre que els anys anteriors es feia conjuntament amb l’Ateneu Popular Garriguenc, que aquesta vegada passa a entitat col·laboradora. I com a entitat col·laboradora entra també, per primera vegada, Boira Bike, entitat nascuda entre Juneda i Torregrossa i que centra les seues activitats també en la descoberta dels paratges garriguencs. Per a Delicadeses, Boira Bike proposa una sortida en bicicleta per arribar als indrets dels espectacles. També hi col·labora, de nou, la cooperativa social L’Olivera, de Vallbona de les Monges, els vins de la qual es podran degustar durant les sessions.

Art al tros
Des dels seus inicis, Delicadeses ha portat associat el lema “Art al tros”, ja que l’essència del cicle vol ser la de descobrir i valorització el territori de les Garrigues no només com a paisatge sinó com a escenari artístic, fugint dels formats de sales i espais tancats, i amb la posta de sol com a element destacat. Per això, els horaris van en funció d’aquest moment i la primera sessió començarà a les 18:59h (trobada a la plaça de Sant Sebastià del Vilosell) i la segona a les 18:28h (trobada al monument a Agustina d’Aragó de Fulleda). Des d’aquests punts, els assistents es desplacen en comitiva a l’indret on es duu a terme l’espectacle, que el públic no coneix prèviament.

Aportacions per ajudar a sostenir el cicle
Delicadeses sempre ha estat una activitat austera, sense cap mena d'instal·lació als indrets escollits, amb la voluntat de no interferir en els paratges. No ha cobrat mai entrada ni s'hi ha venut mai res per generar ingressos. Les dificultats econòmiques, però, fan que aquest any es demani als assistents alguna aportació, en la mesura del que consideri cadascú en relació a l'espectacle. També hi ha un número de compte per qui vulgui fer aportacions des de la distància: 2100 – 0066 – 79 – 0200464044.