COMARCA
- Alcanó

Alcanó recull signatures per a la millora de cobertura de telefonia mòbil

Alcanó ha tornat a patir incomunicacions. Després d'haver estat uns dies sense telèfon fix ni internet a causa d'un robatori de cable, ara han estat els telèfons mòbils, que des de dimecres 27 d'agost van deixar de tenir cobertura amb la companyia Movistar, fins aquest dilluns al matí, que s'ha reestablert el servei.

Tot i les diverses trucades a la companyia per part de l'Ajuntament i de veïns del municipi, l'empresa reiterava que no li constava cap incidència. Només avui ha parlat de "problemes entre Torrebesses i Sarroca", sense més detalls.

Tot plegat ha cansat ja als alcanonesos, que han iniciat una recollida de signatures per fer constar el mal servei de l'únic operador de telefonia mòbil del municipi. Així mateix, l'Ajuntament portarà el cas, acompanyat de les signatures, al Síndic de Greuges, a la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat i a la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions.

El consistori assegura que la situació arriba després de diverses queixes per escrit i per telèfon a Movistar per la baixa qualitat del servei de veu i de dades durant tot l’any, per la manca de cobertura 3G -que fa impossible fer ús de les dades- i pels talls de cobertura que es produeixen darrerament i que deixen sense telefonia mòbil els seus clients més de 24 hores.