COMARCA
- La Granadella

"Premier Rutte, catalanen stemmen voor vrijheid"

"Premier Rutte, catalanen stemmen voor vrijheid" ("Primer Rutte, els catalans voten per la llibertat") és el missatge que s'ha enviat aquest dilluns des de la Granadella a Mark Rutte, primer ministre dels Països Baixos, amb l'objectiu de fer arribar a la comunitat internacional la voluntat de celebrar una consulta el 9 de novembre per a autodeterminar-se.

Els participants de la Granadella també han format una V (de votar i de voluntat), com a prèvia de la massiva convocatòria de Barcelona per la Diada Nacional de l'11 de setembre, per a la qual ja hi ha reservats 30 autocars al conjunt de la comarca.

La jornada d'aquest dilluns, organitzada per l'ANC comarcal, ha comptat també amb l'actor Toni Albà, que hi ha f ‘Ser o no ser catalans, aquesta és la qüestió’, una peculiar interpretació del monòleg de Hamlet a favor del procés democràtic per la independència feta per un dels personatges més populars de l'escena catalana. Hi van assistir un centenar de persones.

Aquest i altres actes són part de la campanya “Ara és l’hora! Units per un país nou”, encapçalada per algunes de les organitzacions més importants de la societat civil catalana per tal de guanyar la consulta sobre la independència. Toni Albà repeteix avui a Castelldans i dijous a l'Albi.