COMARCA
- Les Borges Blanques

Un incendi calcina el Cafè Terrall de les Borges

Un incendi ha cremat aquest dimecres a la tarda l'interior del Cafè Terrall, a les Borges Blanques. Els bombers han rebut l'avís a les cinc de la tarda i hi han arribat amb el foc ja desenvolupat. Les flames han calcinat l'interior del local i han afectat també part del sostre, que s'ha esfondrat, i la línia elèctrica de la zona. El bar estava tancat i a l'habitatge que hi havia a la planta superior no hi havia ningú, de manera que no s'han hagut de lamentar danys personals.

A les tasques d'extinció hi han treballat vuit dotacions de bombers, acompayades per un operatiu de Mossos d'Esquadra i ambulàncies del SEM. De moment es desconeixen les causes de l'incendi, però aquest s'hauria originat a la zona on hi havia les neveres del bar.

L'edifici forma part del patrimoni i la història local. Construït a principis de segle XX, a l'antic solar del "Gran casino-Foment borgenc", posteriorment es va anomenar "Foment dels Republicans". Durant la guerra del 36-39, va quedar greument afectat pels bombardejos franquistes sobre la població. Havia acollit també un cinema en un local adjacent, que va ser enderrocat. Actualment era un negoci particular.