COMARCA
- Les Borges Blanques

Ajuntament i Consell intentaran buscar solucions al bloc de pisos de l'avinguda Santiago Rusiñol de les Borges

(foto: Aj. de les Borges)

L’Ajuntament de les Borges Blanques i la Unitat Bàsica d’Atenció Social del Consell Comarcal de les Garrigues s'han assegut per abordar la problemàtica del bloc de pisos de l'avinguda Santiago Rusiñol, on hi ha 13 famílies que hi han ocupat pisos buits de manera il·legal. Amb el suport de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), reclamen poder regularitzar la seua situació amb un lloguer social que demanen a la Caixa, propietària de l'immoble, abans que deixar els pisos buits i deteriorant-se.

Amb la voluntat de buscar solucions a aquesta situació, el Consell va acollir la setmana passada una reunió a cinc bandes: Ajuntament, Consell Comarcal, Servihabitat -empresa immobiliària de la Caixa- Agència de l’Habitatge de Catalunya i Departament de Benestar Social. No hi havia, però, cap representant dels ocupants dels pisos. Segons ha explicat la regidora de les Borges Pilar Chimenos, l’acord al que han arribat les parts implicades “implica un treball coordinat per tal de poder fer seguiment de les situacions familiars detectades recorrent a la mediació per trobar-hi solucions”.

Aquest compromís suposa que l’accés a aquests habitatges es farà tenint en compte els informes que les treballadores dels Serveis Socials comarcals hauran realitzat a les famílies sol·licitants, a través d’una atenció personalitzada i del seguiment posterior. Sembla que s'allunya, per tant, la possibilitat de desnonaments, cosa que temen els residents, la majoria famílies joves amb infants, al veure com els Mossos d'Esquadra hi fan visites i seguiments sovintejats amb agents antidisturbis. 

Actualment s’han localitzat tots els pisos ocupats de forma il·legal en aquest bloc situat davant de la rotonda de la variant. Chimenos ha explicat que ja fa un any i mig, i per evitar problemes de seguretat i de convivència, el consistori va posar-se en contacte amb la Generalitat per manifestar la problemàtica existent. La regidora, que ha afirmat que “es va per bon camí”, ha avançat que alguns dels pisos de la promoció, concretament 10, estaran destinats a lloguer social, amb una quantitat econòmica que es pacta segons els ingressos dels ocupants que hi viuen.