COMARCA
- Almatret

Un garriguenc, candidat a Cuiner de l'Any

El cuiner Jordi Guillem, d’Almatret, és un dels cinc candidats que opten al premi Cuiner de l’Any que promou el Fòrum Gastronòmic amb el patrocini del diari La Vanguardia. El reconeixement pretén ressaltar la feina de cuiners que “representen la nova cuina catalana i que destaquen per la utilització de productes de proximitat, el respecte a la terra i la relació amb el productor”.

L’almatretà, nascut el 1977, ha manifestat que aquesta nominació li “fa molta il·lusió” ja que ha estat nominat per un jurat. Un certamen que té una segona fase de votació popular, que és oberta fins al 13 d’octubre. El guanyador s’anunciarà el dilluns 20 d'octubre en una sessió a l’Auditori del Fòrum Gastronòmic de Barcelona 2014 que permetrà veure els finalistes en acció.
En cas que passés per davant d’Albert Ortiz, Anna Maria Tengo, Guillem Oliva i Miquel Aldana, seria el primer reconeixement que rep ja que assegura: “prefereixo treballar als fogons que fer concursos”.

Dos restaurants en un

Format a les escoles d’hoteleria de Lleida i de Cambrils, Jordi Guillem opta al reconeixement per la seua tasca al restaurant ‘Lo Mam’, que es troba a Segur de Calafell (Baix Penedès). I és que la seua família hi té, des de fa anys, la Pensió Lleida.  Ell va assumir-ne la cuina i fa mitja dècada va obrir-hi un petit restaurant de cuina d’autor dintre de les mateixes dependències. I si abans només obrien durant l’estiu i la resta de l’any tornaven a Almatret, ara hi treballen tot l’any. Per tant, Jordi Guillem combina la feina del restaurant Tradició, de cuina tradicional, amb la del restaurant ‘Lo Mam’, que és el que l’ha portat a optar al premi Cuiner de l’Any.

'Lo Bosc d'Almatret'

A més d’optar a Cuiner de l’Any, el cuiner garriguenc serà un dels ponents de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, el 12 d’octubre. Una cita on presentarà quatre postres insignia de ‘Lo Mam’, entre els quals hi ha 'Lo Bosc d'Almatret', nom que dóna a una combinació de sorbet de gerds, fruita vermella i garrofa.

Cal recordar que el guardó de Cuiner de l'Any de la passada edició va recaure en un altre ponentí: Albert Marimon, del restaurant La Cava de Tàrrega.