COMARCA, CULTURA
- La Granadella , Les Borges Blanques

Arrenca l'Aula d'Extensió Universitària amb un 30% més d'alumnes

(foto: CEG)

Aquest dijous, 2 d'octubre, ha començat un nou curs de l'Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran de les Garrigues i ho ha fet amb 50 alumnes més que l'any passat, arribant fins als 200. La iniciativa, impulsada entre el Centre d'Estudis de les Garrigues (CEG), la Universitat de Lleida (UdL), el Consell Consultiu de la Gent Gran i el Consell Comarcal, té per objectiu promoure i difondre la cultura i el coneixement en general a nivell universitari a través de conferències i sortides culturals, amb una programació avalada per la UdL, el Consell Comarcal i el CEG.

La primera de les sessions d'enguany, el segon que es fa l'Aula, ha estat amb el professor d'història de la música Màrius Bernadó, que ha impartit la conferència "Viena, una ciutat per a la música". Altres sessions programades seran sobre la Guerra de Successió a les Garrigues (Isidre Piñol), antropologia àrtica (Francesc Bailon), temes d'actualitat (Josep M. Terricabras), cuina (Carme Mora), art (Ismael Zapater), medicina (Carme Espinet), audiovisuals (Josep M. Benet i Jornet), cinema (Joaquim Bernat), cooperació (Chelo Arribas) o salut (Montserrat Aixalà).

Es tracta de sessions que tenen lloc una vegada al mes a la Casa de la Cultura de les Borges (excepte la del maig, que es fa a la Granadella) i s'allargaran fins al juny. Tot i haver-se fet ja la primera conferència, dilluns hi haurà la inaiguració oficial, amb la presència i intervenció del Secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà.

[article de Josep Rubió, del CEG, sobre la creació de l'Aula, publicat l'any passat: /noticies/2033/laula-dextensio-universitaria-de-la-gent-gran-a-les-garrigues